<< Previous Next >>

Lychnis nivalis


Lychnis nivalis
Photo Information
Copyright: Oana Otilia Saracutu (oanaotilia) Gold Star Critiquer/Silver Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 528 W: 28 N: 964] (3416)
Genre: Plants
Medium: Color
Date Taken: 2007-07-31
Categories: Flowers
Exposure: f/3.0
More Photo Info: [view]
Photo Version: Original Version
Theme(s): little rocky plants [view contributor(s)]
Date Submitted: 2007-08-23 8:16
Viewed: 6974
Points: 4
[Note Guidelines] Photographer's Note
Lychnis nivalis is an endemic species that grows only in Romania, in Rodna Mountains, at higher altitude.I found it this summer, near the peak of Pietrosul Rodnei and Iezer Lake.
Scientific classification
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida (Dicotyledonatae)
Order: Charyophylales
Family: Charyophylaceae
Genus: Lychnis
Species: L. nivalis

snowfalken has marked this note useful
Only registered TrekNature members may rate photo notes.
Add Critique [Critiquing Guidelines] 
Only registered TrekNature members may write critiques.
Discussions
ThreadThread Starter Messages Updated
To Apashu: dianthusoanaotilia 1 03-26 03:08
To Apashu: salutoanaotilia 1 03-26 02:59
To snowfalken: salutoanaotilia 2 09-10 07:33
You must be logged in to start a discussion.

Critiques [Translate]

Hello Oana,
That's lovely sweet pink flower.Details are very sharp and colours wonderful. Well done!
Makkala

Servus Oana,

Imi face mare placere sa gasesc in portofoliul tau o floare care ma insoteste in toate drumetiile mele pe munte. Ma bucura nu numai faptul ca am ocazia sa vad o planta atat de draga mie ci si faptul ca mai exista oameni care stiu ca natura este un lucru nepretuit, care nu ne apartine noua. Noua ne revine numai obligatia si onoarea de a o proteja pentru ca si generatiile viitoare sa se poata bucura de frumusetiile care au incantat omul simplu, din cele mai vechi timpuri si pana azi.
In ceea ce priveste fotografia ta am descoperit multe calitati dar si aspecte pe care le-as putea imbunatati. De aceea sper sa nu consideri critica mea ca fiind negativa. Unica mea dorinta este sa iti arat cum poti sa imbunatatesti calitatea fotografiilor tale si asta nu se poate face daca iti scriu doar "superba fotografie".
Compozitia este buna, prezinta floarea dintr-un unghi foarte bun. De fapt este unghiul din care o vede trecatorul. Imi place faptul ca in spatele florii se afla piatra care este un fundal foarte bun fiindca nu distrage atentia. Un singur lucru as dori sa imbunatatesc aici: aproape intotdeauna este de evitat a se plasa subiectul exact in centrul fotografiei. Fotografia este mai interesanta cand subiectul nu se afla in centru. Sunt sigur ca pe viitor o sa ti cont de asta. Poate te ajuta daca iti spun ca intotdeauna cand fotografiezi sa cauti un unghi deosebit, diferit de cel obisnuit. Asta de multe ori inseamna sa te apropi sau sa te indepartezi, sa te dai mai intr-o parte sau alta si, de ce nu, sa te apleci, de multe ori pana la nivelul subiectului chiar daca inseamna ca trebuie sa te intinzi pe jos. Numai asa vei obtine o fotografie mai placuta, diferita de ceea ce fotografiaza ceilalti si un punct de vedere original.
Culorile sunt naturale si bine saturate iar expunerea a fost si ea bine controlata. Imi place claritatea detaliilor.
As vrea sa iti mai spun ceva. Camerele compacte au un senzor foarte mic si prin urmare profunzimea campului vizual este foarte mare. De aceea chiar si la o diafragma mare tot se pot deslusi detaliile din fundal. Ce trebuie sa inveti de aici este faptul ca in cazul tau, cand fotografiezi ceva, incearca sa te apropii suficient de mult de subiect ca sa umpli cadrul si, foarte important, inainte sa declansezi, uita-te putin la fundal. De preferinta ar trebui sa nu fie nimic decat o culoare uniforma cum ar fi cerul sau vegetatia aflata la distanta foarte mare. Pt. asta lasa o distanta cat mai mare de la subiect pana la fundal si deschide diafragma ca sa obti un fundal neclar. N-o sa-ti vina sa crezi cat de bine vor arata fotografiile tale!
Ma opresc aici deocamdata. Aminteste-ti regulile astea doua (evita centrul si atentie la fundal) si daca critica mea nu te-a suparat astept sa vad cum se vor imbunatati fotografiile tale. Dupa aceea mai vedem ce este de facut. Iti urez mult succes in continuare! Multumesc!

Numai bine,
Eddie

  •      
  • Apashu Silver Star Critiquer/Gold Note Writer [C: 15 W: 0 N: 126] (937)
  • [2008-03-26 2:38]
  • [+]

S-ar putea sa ma insel dar....totusi...nu este Dianthus nivalis?

Calibration Check
0123456789ABCDEF